Visiteu les esglésies del Capcir i de l'Alt Conflent

Eglise de Formiguères
Eglise de Planès
Influenciat per l'art romànic, barroc, i militar, el patrimoni del Capcir i de l'Alt Conflent és marcat per nombrosos edificis rics en història... llocs ineludibles quan ens visitareu.

L’Art Romànic i l’Art Barroc

El Capcir i l'Alt Conflent posseeixen nombroses esglésies que ofereixen un interès arquitectural i un mobiliari religiós de qualitat. Aquestes esglésies tenen prop d'un mil·lenari per la majoria i han espellit en ple període romànic. Certament, alguns d'aquests edificis han estat transformats amb l'afegitó de capelles, per exemple, però l'art romànic triomfa encara sota els ulls dels seus admiradors. Citem Formiguera, Real, Saltó, Riutort, La Llaguna i és clar Planès. Planès, la molt petita, la magnífica, la curiosa. Monument classificat que presenta tots els caràcters de l'art romànic. És destacable per les seues dimensions modestes i sobretot pel seu pla molt original. A descobrir allà mateix. Per a expressar llur pietat, els avantpassats han moblat amb estàtues i amb retaules aquestes belles construccions de pedra. Aquestes obres són molt diversificades i de períodes variats : estàtues romàniques o de factura bizantina - retaules barrocs -estàtues de sants d'inspiració rural de la fi de l'Edat Mitjana o del començament de l'època moderna, etc..

Ayguatébia - Talau.
Ayguatébia és un petit poble en la regió dels Garrotxes, el poble de Talau amb el poble de Ayguatébia formen un sol municipi. L'església Ayguatébia va ser destruïda en 1673 i reconstruïda en 1693. El retaule de l'altar major contenint els estàtues de Sant Lin. La seva porta està classificat "Monument Històric".
La capella de Talau es dedica a St Etienne. La capella contenint una estructura clàssica del romànic català.
Per visitar - Contacte Mr Pages +33 (0)4.68.97.01.40.

Bolquère
L'església Sainte Eulalie data del segle 17, té una sola nef i capelles laterals dedicades a Santa Eulàlia (La etimologia grega de Eulalie significa "afalagador"
). Poden especialment admirar l'altar de la Verge del Roser (1734) i Sant Francesc Xavier (19 º c.). El campanar és una antiga torre de sentinella que data del segle 13. Informacións i clau disponibles a l'Ajuntament: +33 (0) 4.68.30.05.53

Caudiès de Conflent.
Església de Sant Martí, que s'esmenta en 1279, va ser destruïda pels protestants francès. Va ser reconstruïda en 1683 sobre els ruïnes de l'antic castell. contenint un bonic paret de carreus (granit).
Per visitar, tel : +33 (0)4.68.97.01.44.

Fontrabiouse i Espousouille.
L'Església Sant Sebastià de Fontrabiouse és romànica. Modificat en 1712.
L'església Espousouille està dedicada a Santa Maria. Data de 1866.
Visita: Ajuntament - +33 (0)4.68.04.44.28.

Font-Romeu.
Capella de l'Ermita - que data de la XVII sec. Durant l'estiu, la Verge de la invenció (segle XIII) en fusta daurada està exposada.
Visites guiades. Informació : +33 (0)4.68.30.68.30
L'Església de Sant Martí de Odeillo - Font-Romeu
Contenint una portal romànic escultura. Dins de: Tres retaules dedicats a Sant Martí (segle XVII).Obert tots els dies.
Eglise Sainte-Colombe Via - Font-Romeu, amb les seves tombes dels segles XVI i XVII segles.

Formiguères.
Església romànica de Santa Maria és el resultat de diversos períodes de construcció. Una part de l'església està classificat com a monument històric.
Entrada lliure: Cada dia de 9h a 18h.
Santuari de la Mare de Déu de Villeneuve de Formiguera. La capella va ser construïda el 1735, per venerar el Sant patró del Capcir. Igual que moltes altres la Mare de Déu que es troben als Pirineus, un toro cavat a la terra i una font sorgit !
Visita: Dimecres i dissabtes de 15h a 18h des de juliol a setembre (visita gratuita). Informació : +33 (0)6.64.25.73.91. DLa Cabanasse.
Església de Santa Maria va ser construïda en 1897 sobre les restes d'una capella de 1754. Es rep la Verge dels viatgers procedents de l'església del Col de la Perche, que es va esfondrar en 1788.
Visita i Informació: Ajuntament +33 (0)4.68.04.23.74.

La Llagonne.
Església de Sant Vicenç data del segle XII, que va ser construït sobre els ruïnes d'un antic castell. La torre anomenada "capil" està prop de l'església i data del fin del segle XIII.
Visita lliure i informació: Ajuntament +33 (0)4.68.04.21.10.

Les Angles
L'Església Saint Michel des Angles va ser reconstruïda a finals del segle XIX. Va ser construït al lloc on es trobava l'antiga capella del castell. Els fons baptismals, granit procedeixen de l'antiga capella en un lloc anomenat "vella Esglesia".
darrere, apareix la Verge de l'Assumpció, la Mare de Déu se l'anomena "Mare de Déu blanca" (mare blanca de Déu). Es venera en particular durant les processons del Diumenge de Pasqua i el 15 d'agost (Festa de Santa Maria). Moltes estàtues adornen la nef. Un bell retaule barroc, situat a la capella del transsepte esquerre, classificats per les Belles Arts i un edifici protegit. Visita lliure.

Mont-Louis.
Església dedicada a Sant Lluis del segle XVIII, ofereix un pla amb una nau i quatre capelles als costats. Per veure tot el retaule barroc del segle XVIII i murals de Sant-Miguel.
Visita lliure: tots els dies de 9h a 12h i de 14h a 18h.

Planès.
Aquesta església romànica és excepcional. La nau central és triangular. Està va ser construïda al segle XI, proplabement. Està classificat com un monument històric.
Visita lliure. Informació i clau disponible a petició +33 (0)6.66.29.03.79

Puyvalador - Rieutort.
Les dos pobles formen un sol municipi. Església de Puyvalador està dedicada a Sant Joan Baptista i d'aquesta de Rieutort està dedicada a Sant Martí.
Visita lliure i informació: Ajuntament 04.68.30.95.56.

Réal
Església romànica de Sant-Romain és un edifici d'una sola nau coberta per una volta de canó. que s'ha patir una important transformació en 1744.
Visita lliure i informació: Ajuntament +33 (0)4.68.04.36.44

Sant-Pierre-dels-Forcats.
L'Església és el resultat de molts canvis entre els segles XVII i XVIII. Dos arcades de pedra van ser construïts per suportar el sostre. La torre va ser construïda al segle XVIII i destruïda per una violenta tempesta en 1877. Va ser substituït per un campanar de ferro forjat en 1933.
Visita lliure i informació: Ajuntament +33 (0)4.68.04.21.04.

Sansa.
L'església romànica de Sant-Joan-Baptiste està al costat del poble. Al segle XIX, una nova església va ser construïda en la part alta del poble.
Visita: +33 (0)4.68.97.02.68.

Sauto.
L'església de Sant-Maurice és un edifici romànic d'una sola nau, l'absis va ser destruït al segle XVII o XVIII. La nau està coberta amb volta de canó.
Visites guiades els dijous de 14h30 a 17h - Visites guiades amb reserva al ajuntament : +33 (0)4.68.04.23.01.