Els paratges Natura 2000

leurs
CG66
Amb la constitució de la xarxa Natura 2000, Europa s'ha llançat a la realització d'una ambiciosa xarxa de paratges ecològics els dos objectius de la qual són : preservar la diversitat biològica i revalorar el patrimoni natural dels nostres territoris.

Les activitats humanes que es practiquen han de tenir en compte els hàbitats i espècies d'interès comunitari, és a dir inscrits en la Directriu Hàbitat Fauna Flora o en la Directriu Ocells.

Ara bé aquests darrers anys, la pràctica dels esports de plena naturalesa, en particular la de l'excursió en raqueta, ha augmentat considerablement. Es recorren doncs cada vegada més sovint les zones sensibles  que fins ara eren més aviat estalviades. És per això que avui, esdevé necessari de conciliar la promoció de les Activitats de Plena Naturalesa (APN) amb les exigències d'una protecció dels hàbitats naturals sensibles.

El domini de La Llosa - Clavera ofereix la possibilitat de practicar diverses activitats de plena naturalesa. Així, el paratge acull sobretot esquiadors i raquetistes en àmplies pistes a l'hivern i excursionistes a peu o en BTT durant la resta de l'Any.

Entre els medis inscrits en la Directriu Hàbitat Fauna Flora i presents al paratge del Coll de la Llosa, es compten 62 hàbitats naturals 20 dels quals són d'interès comunitari i 3 són prioritaris.

del Col de la Llosa:
Al lloc Natura 2000 Mares-Coronat per a bicicleta de muntanya o el senderisme. Al lloc, un restaurant i un bar, lavabos, sala d'àrea de pícnic, solàrium i servei de lloguer de bicicletes elèctriques). Obert al juliol i agost, tots els dies de 9 a 18h. Al setembre, caps de setmana i dies festius. Rsensibles" per al gall fer, l'espai nòrdic del Capcir combina l'activitat nòrdica amb la preservació del gall fer. Sovint obres efímeres estan configurades per bloquejar l'accés a certa: les piles de neu, etc.
Gràcies, els usuaris a respectar amb aquestes obres de dissuasió ...


Una exposició i un diaporama són presents al Coll de la Llosa per a explicar la utilitat d'aquestes accions i comprendre els hàbitats i espècies sensibles.

Així, la carta de bona conducta que defineix les regles de comportament a adoptar per a salvaguardar les torberes i el gall fer al domini de la Llosa – Clavera d'ara endavant s'ha establert. La seua apropiació pels utilitzadors serà l'únic mitjà de garantir la supervivència d'aquesta espècie emblemàtica del Pirineu i aquest medi tant necessari en el cicle de l'aigua...

Operació de sensibilització i de protecció del medi environant finançada pel Consell General dels Pirineus Orientals.

Contacte

Conseil Général des Pyrénées-Orientales
24, quai Sadi Carnot, 66009 - Perpignan Cedex
Web : ledepartement66.fr
Tél. : +33 0(4) 68 85 85 85