Els forns solars Mont-Louis i Odeillo

four solaire
El 1947, el professor Félix Trombe, va decidir instal · lar-a Mont-Louis el 1949 per construir el primer forn solar del món, alterant la comunitat científica. Quant a la Odeillo, va ser comissionat el 1970 per a la investigació científica.

Forn Solar de Mont-Louis

Visitant al Forn Solar Mont-Louis, el guia el portarà al cor de les installacions per explicar el funcionament i l'ús del forn. Aplicacions senzilles científicas i educativas complementen molt bé la visita, per exemple, la realització de la concentració solar a casa entre 2000 ° C i 3500 ° C, la inflamació de la fusta, la cuina de fusió de ceràmica i metall .. .
El tour acaba amb una visió global de les tecnologies que utilitzen energia solar: solar dutxa termal, solar, cuines solars, solar ...

Descobrirà en la botiga la producció de ceràmica cuita per la concentració de la llum solar (fet i cuinat en lloc), objectes de bronze i guix en lloc, així com equips solars diferents, una àmplia gamma de jocs educatius, llibres i vídeos.

Hores de obertura :


 • Contacte:
  Forn solar de Mont-Louis
  Vauban residència 66210 Mont-Louis
  Email: accueil@four-solaire.fr
  Web: www.four-solaire.fr
  Tel : +33 (0)4 68 04 14 89

   

  Forn Solar d'Odeillo

  El forn solar d'Odeillo, de 54m d'alt i 48 d'ample, comprenen 63 heliòstats, va ser comissionat el 1970 per a la investigació científica. Sorientèrent mès el seu treball cap a la transformació de l'energia solar en electricitat. Amb el retorn dels problemes energètics i ambientals, el laboratori està involucrat en la investigació de noves solucions en matèria d'energia...

  El gran forn solar d'Odeillo li dóna la benvinguda 7 dies / 7 HÉLIODYSSÉE

  Visita divertida per aprendre més sobre l'enorme potencial de l'energia solar i les seves aplicacions a vegades inesperades.

  De setembre a juny: de 10h a 12h30 i de 14h a 18h.
  Juliol i agost: de 9h30 a 19h.
  Atenció! La guixeta tanca una hora abans del tancament.

  Contacte:
  Forn Solar d'Odeillo
  66120 Font-Romeu
  Web: www.foursolaire-fontromeu.fr
  Tel : +33 (0)4.68.30.77.86